Перш за все потрібно пам’ятати, що ендометріоз – це складне захворювання, яке часто супроводжується безсимптомним перебігом або незначним дискомфортним станом.

Основним симптомом ендометріозу є тазовий біль, який пов’язаний із менструальним циклом. Наступні ознаки та симптоми, які можуть свідчити про ендометріоз, повинні змусити Вас звернутись до лікаря, щоб якомога раніше виявити проблему і допомогти усунути біль та можливі ускладнення:

• Болючі менструації – біль, який виникає і триває за декілька днів до та під час менструації, а також може супроводжуватись болями в спині та животі.

• Біль під час статевого акту.

• Болі під час актів дефекації (роботи кишечника) або сечовиділення – які часто повторюються.

• Надмірна кровотеча – під час менструації або між менструаціями.

• Безпліддя – ендометріоз був вперше діагностований у жінок із безпліддям.

Саме тому, якщо Ви відмічаєте в себе вищеперераховані симптоми Вам необхідно звернутись до спеціаліста, щоб призначити подальший курс лікування.

У медичному центрі «Вітамін» діагностика ендометріозу проводиться спеціалістами з використанням всіх доступних сучасних методів діагностики (кольпоскопія, УЗД, МРТ, гістероскопія, лапароскопія, бронхоскопія).

Для запису, телефонуйте:

📞+38 (067) 620 33 00

📞+38 (050) 620 33 00

🌐vitamin.uz.ua

📍м. Ужгород, вул. Новака, 44 (біля обласної лікарні)

Опубліковано: 16 Листопада, 2023 / Категорії: Інформація /
Чи знали ви, що ендометріоз займає 3 місце за частотою гінекологічних захворювань? Ця проблема доволі поширена, тому їі не можна ігнорувати! - Медичний центр Вітамін

Будемо раді відповісти на Ваше запитання.