Захворювання має тенденцію рецидивувати (постійно повертатися і загострюватися, у тому числі перед місячними), а іноді воно не припиняється взагалі (хронічна молочниця).

Кандидоз може виникнути через:
– надмірне вживання цукру та інших «швидких» вуглеводів;
– тривалий прийом антибіотиків;
– дію деяких інших лікарських препаратів, у тому числі цитостатиків (протипухлинних засобів), а також променевої терапії при пухлинах;
– зміни гормонального фону;
– захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ);
– герпес;
– часте носіння синтетичної нижньої білизни;
– зміну статевого партнера;
– дефіцит вітамінів;
– недостатню інтимну гігієну;
– переохолодження;
– стреси.

Крім того, молочниця у жінок може розвинутися як реакція на деякі гігієнічні засоби – щоденні прокладки, менструальні тампони.

Молочниця у чоловіків також зустрічається, але найчастіше у «пасивному» вигляді, без симптомів. Якщо ж з’являються симптоми (почервоніння і печіння головки статевого члена, виділення, запах), необхідне лікування.

Звичайно, простіше випити «одну чарівну таблетку» самостійно і зняти симптоми, але тоді на майбутнє з’явиться ризик рецидивів. Для максимально ефективного лікування кандидозу рекомендується звернутися до лікаря-гінеколога.

У медичному центрі «Вітамін» працюють кваліфіковані фахівці, які підберуть ефективне лікування та допоможуть вам позбутись кандидозу раз і назавжди.

Для запису, телефонуйте:
📞+38 (067) 620 33 00
📞+38 (050) 620 33 00

📍Užhorod, sv. Novák, 44 rokov
(біля обласної лікарні)

Zverejnené dňa: január 15th, 2024 / Kategórie: Інформація /
За статистикою, з неприємним грибковим захворюванням під назвою кандидоз (у народі – молочниця) стикалися до 75% жінок різного віку, а іноді цією напастю страждають і чоловіки, і навіть діти. - Медичний центр Вітамін

Radi odpovieme na vašu otázku.